"Op welke momenten in uw leven is het u niet gelukt met respect te handelen? Welke waarde of behoefte was op dat moment belangrijker?"

Rood, 120x110, acryl en Humbrol, linnen, 2012


Quester heeft een eigen methode ontwikkeld: de WaardenQuester, die u zich bewust maakt hoe en wanneer waarden en behoeften uw keuzes beïnvloeden. Welke passen wel bij u en welke eigenlijk niet? 

Bij de WaardenQuester draait het om keuzes die u in het verleden maakte, die u nu maakt, of die u eigenlijk zou willen maken, en de verantwoordelijkheid die u daarvoor wilt nemen. Keuzes en overwegingen die u eerder in uw leven maakte, en uw eigen gevoel daarover wanneer u terugkijkt, geven veel informatie aan en over uzelf. Daarvan ben u zich vaak niet eens meer bewust. 

Door keuzes te maken tussen verschillende waarden krijgt u inzicht en kennis over uw eigen maatstaven en drijfveren kunnen u helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen, en bij het vinden van uw eigen, authentieke standpunt in allerlei situaties. De WaardenQuester maakt u weer bewust van wat u drijft. Het is de start van een proces van bewustwording en groei.
Begeleid met vragen vanuit acceptatie en betrokkenheid, zonder oordeel, wel scherp.