"Er is een belangrijk verschil tussen niet kunnen en niet willen."


Watervleugels, 70x70cm, acryl en waskrijt, 2013


Bij
mediation is vrijwilligheid en vertrouwelijkheid het uitgangspunt voor alle deelnemers. Dat betekent dat het conflict niet verder in de openbaarheid komt, en het besprokene niet bij andere collega's.
Deelnemers leren tijdens de mediation te luisteren naar wat de ander eigenlijk zegt en uiteindelijk samen te zoeken naar een passende, bevredigende oplossing voor beide. Ieders belang wordt daarbij meegenomen. Het wordt zelfs een belang van beiden; heel simpel: omdat dat nodig is om het conflict op te lossen! Het overleg verbetert in veel gevallen waardoor conflicten in de toekomst minder kans maken.

In veel gevallen betaalt de werkgever de kosten van mediation, maar dat is geen vaste regel. Een aantal zorgverzekeraars heeft mediation opgenomen in hun verzekeringspakket, en inmiddels kunnen ook werknemers mediation opnemen.

Voor
teams of groepen heeft Quester een eigen methode ontwikkeld, omdat niet in alle gevallen mediation de juiste aanpak hoeft te zijn, en vaak een combinatie van interventies nodig is.